Recept Franse salade

Verdeel de sla over 2 bordjes. Halveer nu  de tomaten, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in partjes. Pel de ui en snij deze in dunne ringen.

Snij de aardappel in blokjes. Roer in een kommetje een sausje van het citroensap, de olijfolie, mosterd, peper en zout. Rangschik de tomaten, boontjes, aardappel, tonijn en olijven op de sla en sprenkel de dressing erover.

Lekker met warm donkerbruin brood. Of schep als lunch de ingrediënten voorzichtig in een schaal door elkaar en vul 4 opengesneden pitabroodjes met de salade.

Ingrediënten

100 gr. gemengde sla
2 mooi, stevige tomaten
150 gr. gare koude sperziebonen, mag uit blik
1 rode ui
1 koude gekookte aardappel
100 gr. tonijn uit blik
6 zwarte olijven
2 el. citroensap
2 el. olijfolie
1 tl mosterd
zout en peper