Recept Franse bonenschotel

Maak de prei schoon en snijd de prei overdwars in reepjes van circa 1 centimeter. Pel de ui en de knoflook. Snipper de ui, hak de knoflook fijn. Doe de bruine bonen in een steelpan en laat ze op laag vuur langzaam warm worden.
Roerbak intussen in een koekenpan het gehakt al prakkend met een vork rul, maar nog niet bruin. Doe de ui bij het gehakt in de pan en bak al om scheppend verder tot de ui begint te kleuren.De prei er bij doen en nog 5 – 10 minuten op matig vuur verder bakken, af en toe omscheppen.Als de prei beetgaar is de warme bruine bonen afgieten en door het gehakt – groentemengsel scheppen.
Dan de thijm, oregano, peper en kaas er over strooien. Al omscheppend alles goed warm laten worden. De bonenschotel is klaar als de kaas net begint te smelten.

bron: de kooktips

Ingrediënten

1 groot blik bruine bonen (840 gram)
250 gram gekruid gehakt (half om half)
1 grote ui
1 teentje knoflook
1 prei (circa 250 gram)
1 theelepel (verse) tijmblaadjes
2 volle eetlepels fijngesneden verse of 2 theelepels gedroogde oregano
75 gram grof geraspte Goudse kaas
wat peper