Recept Forel met venkel en kruiden

Verwarm de oven voor op 190 graden. Maak de venkel schoon en snijd hem in heel dunne plakjes. Smelt de helft van de boter in een pan en doe de venkel, zout en peper erbij en doe er dan folie op. Laat dit 3-4 minuten staan op een hoog vuur. Smelt de rest van de boter. Vouw 4 stukken vetvrij papier in de lengte doormidden en kwast ze dan met de boter. Was en droog de forel en stroop de dille van de steeltjes die je heel laat. Hak de blaadjes grof en roer het dan door de venkel en breng het op smaak met peper en zout. Maak een bedje van venkel op elk stuk papier en leg daar een forel op die besmeerd is met peper,zout en pernod. Vouw de randen goed dicht en doe de pakketjes in de oven en bak ze 25-35 minuten.

Ingrediënten

4 forelfilets
2 middelgrote venkelknollen
75 g boter
1 bosje dille
4 el pernod
zout
zwarte peper