Recept Forel met groenten en garnalen

Ui schoonmake en fijn snipperen en de wortels in kleine stukjes snijden. De asperges in stukken snijden. De ovenschotel invetten. In een koekepan met anti-aanbaklaag de boter verhitten. De ui, wortel en asperges 3 minuten zacht bakken. Op smaak brengen met peper en zout. In de buikholte van de vis de helft van het groentemengsel scheppen en de vis inwrijven met peper en zout. Besprenkelen met citroensap en in de ovenschaal leggen.

Garnalen onder koud water afspoelen en over de vis verdelen. Rivella erover schenken. De oven voorverwarmen op 200 graden. De vis in het midden van de oven 20 minuten stoven met aluminiumfolie over de schaal. De folie verwijderen en nog eens 10 minuten bakken. Garneren met peterselie, erg lekker met de groene asperges.

Ingrediënten

2 uien
8 worteltjes
8 groene asperges
1 el boter
zout
peper
2 el citroensap
550 g forel
50 g garnalen
2 dl rivella light
2 takjes peterselie