Recept Flensjestaart met kaneelroom, appeltjes en karamelroomijs

Voor de flensjes:
Doe de bloem, eieren, bakpoeder, suiker en een beetje zout in een kom. Meng het geheel glad, voeg al roerend de melk toe en laat het beslag rusten. Bak vervolgens  12 stuks dunne flensjes.
Voor de compote :
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in kleine blokjes. Voeg water, het kaneelstokje en de suiker toe en laat het geheel rustig garen, tot al het vocht is verdampt. Zet de massa koud in een apart bakje. Breng de melk aan de kook met het lege vanillestokje, kaneelstokje en de helft van de suiker. Meng in een kom de eidooiers met het vanillemerg, de rest van de suiker en de bloem en maïzena tot een gladde pap. Voeg een beetje van de kokende melk toe en meng het geheel glad. Voeg vervolgens de gladde pap bij de rest van de melk en breng het geheel al roerend snel aan de kook. Laat het enkele seconden zachtjes doorkoken en haal de crème uit de pan. Doe het in een bakje met een folie eroverheen. Laat afkoelen tot nader gebruik.

Ingrediënten

1 bak karamel roomijs
Voor de flensjes
250 gr.bloem
10 eieren
1 liter half melk, half water
1 tl.bakpoeder of gedroogde gist
50 gr. suiker
olie om in te bakken

Voor de compote
10 appels
300 gr. suiker
1 kaneelstokje
4 dl. water
voor de kaneelroom
1 kaneelstokje
1 vanillestokje
1 liter melk
20 gr.maïzena
40 gr. bloem
10 eieren gesplitst, enkel het eigeel dus
125 gr. suiker