Recept Flan van appels

Schil de appels en verwijder het klokhuis, snij in partjes en besprenkel met citroensap.
Doe de boter samen met de stukjes appel en de witte wijn in een pan en maak hier een soort appelmoes van, blijven roeren om aankoeken te voorkomen.

Pureer, als de appels zacht zijn,  het geheel tot een gladde moes. Klop nu de eieren samen met de suiker los tot het wat steviger wordt en voeg dan de appelmoes toe. Carameliseer in een cakeblik de overige suiker en verwarm de oven voor op 170 graden en bak de flan au-bain-marie in 45 minuten gaar.

Als de flan  handwarm is kan deze gestort worden op een schaal (schaal op de vorm zetten en dan omkeren). Nu moet de karamel nog iets langs de kant druipen.

Ingrediënten

1 kg. zoete appels
300 gr. suiker
6 eieren
100 gr.boter
1 dl. witte wijn
1 citroen
30 gram suiker om te carameliseren