Recept Finse Ovenschotel

Maak de uien schoon en snipper deze. Snijd de varkenslappen in kleine blokjes. Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in dunne plakjes. Maak de haringen schoon en snijd ze in stukjes. Verhit de helft van de boter in een pan en fruit hierin de uien glazig. Voeg dan het vlees toe en bak dit onder regelmatig 10 minuten. Vet een ovenschaal in en leg hierin laag om laag plakjes aardappel, stukjes haring en het vlees – uienmengsel. Zorg dat de bovenste laag uit aardappelplakjes bestaat. Zet de schaal 30 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden. Haal dan de schaal uit de oven.

Klop in een kom de eieren los met de melk, wat zout en peper. Giet dit mengsel over het gerecht in de ovenschaal, bestrooi het met paneermeel en verdeel er de rest van de boter in vlokjes over. Zet de schaal nog 30 minuten in de oven. Lekker met komkommersalade.

Ingrediënten

50g boter
2 uien
150g magere varkenslappen
1kg aardappelen
4 zoute haringen
2 eieren
3dl melk
zout
peper
4 eetlepels paneermeel