Recept Everzwijnblokjes Met Triple

Snij de everzwijnfilet in dobbelsteentjes van 2 cm. Smelt een nootje solo boter en bak het vlees. Pel een ui, snipper hem fijn en voeg de uisnippers bij het vlees.Strooi er de bloem over en laat goed meebakken alvorens het bier erover te gieten. Voeg achtereenvolgens de mosterd en het kruidentuiltje toe en laat alles onder gesloten deksel ca 35 minuten zachtjes gaarsudderen.
Haal de stukjes vlees uit de pan, zeef de saus en breng ze op smaak. Doe de gladde saus bij het vlees en hou het warm. Reinig de knolselder, pel de uien en schil de aardappelen. Snij alles in stukjes en stoof ze in solo boter. Voeg een kopje water toe en kruid met peper en zout. Laat het geheel 15 minuten zachtjes gaarsudderen en pureer. Kruid eventueel nog met peper en zout. Verdeel het vlees over 4 borden en bestrooi met gehakte peterselie. Leg met behulp van 2 eetlepels schelpjes puree erbij. Eet smakelijk!

bron: recepten-company.nl

Ingrediënten

700 gr everzwijnfilet
100 gr solo boter
3 uien
2 el bloem
2 flesjes triple bier van 33 cl
1 el mosterd met pitjes
1 kruidentuiltje
1 knolselder
4 grote aardappelen
peper en zout