Recept Erwten-muntsoep met room en gamba

Zet in een klein beetje olijfolie het gesnipperde sjalotje even aan en voeg de kippenbouillon toe en breng dit aan de kook. Voeg de diepvrieserwten en een groot deel van de munt toe zodra de bouillon kookt en laat dit nu5 minuten goed koken.

Pureer de erwten en munt met een staafmixer tot een goede dikheid. Indien gewenst voeg je nog wat water of wat erwten toe om de correcte dikheid te creëren. Laat de soep nog enkele minuutjes koken.Klop de room even met de mixer lobbig, zodat hij straks op de soep blijft drijven.

Maak de gamba’s schoon en laat alleen het laatste staartstukje eraan zitten; bestrooi ze met een klein beetje verse peper en zout. Zet lekkere olijfolie op met wat schijfjes knoflook en voeg de gamba’s toe als de knoflook bruin begin te kleuren. Bak beide kanten heel kort aan totdat ze roze zijn.

Opdientip:
Schenk de soep in een mooi wijn- of champagneglas, schep hier de opgeklopte room op en snij de gamba in en schuif deze over de rand van het glas. Pluk een blaadje munt en garneer dit naast de gamba op de opgeklopte room! Serveer met een zwart rietje of een lange lepel!

Ingrediënten

1 zak diepvries erwten
1 liter kippenbouillon
1 sjalotje
200 ml. ongezoete room
1 bosje munt
1 gamba per persoon
wat knoflook
wat olijfolie
peper en zout