Was de groente zorgvuldig, laat ze uitlekken en snijd of hak indien nodig de groenten wat kleiner. Fruit de ui, knoflook, selderij en peterselie in de hete olie. Gebruik een soeppan met dikke bodem
Als het mengsel een beetje kleur begint aan te nemen de tomaten en het spek toevoegen en deze al roerend nog even meefruiten. Giet daarna de bouillon erbij en voeg de groente toe.
Laat op een zacht vuur een klein uurtje koken en voeg ongeveer 10 minuten voor het einde van de kooktijd de pasta toe. Bestrooi de soep met kaas, roer een paar maal goed door en draai het vuur uit, serveer de soep lekker heet.
Tip:serveer hierbij Iers landbrood van ReceptenRecepten!!
Ingrediënten
1 kg gemengde bladgroenten, bijvoorbeeld: andijvie, hartje van de sla, spinazie, rucola, brandnetel, snijbiet, jong borageblad, radijzenloof, waterkers, jonge prei, zuring
1 dl. olijfolie extra vergine
1 fijngehakte ui
half teentje fijngehakteknoflook
1 stengel fijngehakte bleekselderij
1 el. fijngesneden peterselie
3 gedroogde fijngehakte tomaten
50 gr. jonge pecorino kaas
150 gr fregula, pasta uit Sardinië
100 gr.pancetta , of anders mager gerookt spek
1 ½ liter bouillon