Recept Eigengemaakte Bitterballen

Rasp de wortel en laat het samen met de kruiden ongeveer een half uur in de bouillon trekken in een goed gesloten pan. Roer de boter met de bloem in een andere pan tot een witte gebonden massa. Voeg daar al roerende het gezeefde vocht bij en laat de saus gedurende enige minuten zachtjes doorkoken. Los hierin de gelatine, welke eerst 10 minuten in water geweekt is en daarna is uitgeknepen, op. Meng hier het zeer fijn gesneden vlees doorheen. Maak dit op smaak met een beetje citroensap en water peper. Strijk de ragout op een plat bord uit en laat hem door en door koud worden. Verdeel de ragout in 8 punten waarna je deze ook weer in drieën deelt en wentel ze door het paneermeel. Klop 1 ei met 1 eetlepel water even los, maar niet schuimig, wentel er de de bitterballen doorheen, rol ze opnieuw door het paneermeel en zorg ervoor dat er zich geen barstjes in bevinden. Laat intussen het frituurvet heet worden en leg er de bitterballen in en laat ze in 4 minuutjes tijd goudbruin worden.

Ingrediënten

Voor 20 bitterballen:
200 gr. gebraden kalfs of rundvlees
2 dl. bouillon
stukje laurierblad en foelie
mespuntje tijm
4 peperkorrels
stukje ui en wortel
een paar takjes peterselie
35 gr. bloem
35 gr. boter
2 en een half blaadje gelatine
beetje citroensap
wat peper, wat paneermeel