Recept Eendenborstfilet met appel en sinaasappel- honingsaus

Begin met de borden voorteverwarmen. Appel schillen, in vier parten snijden en klokhuis verwijderen. Elkt part in plakjes snijden en met citroensap besprenkelen. Dan de eendeborstfilets van vel ontdoen en licht met zout en peper bestrooien. In koekenpan helft van boter verhitten. Eendenborst in 6 minuten van buiten bruin en van binnen rose bakken, halverwege keren. Eendenborst uit pan op 1 bord leggen en in aluminiumfolie verpakken. Achtergebleven bakvet uit pan schenken (wordt niet meer gebruikt) en pan terug op vuur zetten.
Sinaasappelsap toevoegen, vuur hoog draaien en alle aanbaksels goed losroeren. Honing en tijm erdoor roeren en met zout en peper op smaak brengen. Pan van vuur nemen en klontjes koude boter snel met garde door saus kloppen, zodat mooie gladde, lichtgebonden saus ontstaat. Eendenborst schuin in dunne plakken snijden en de sinaasappelsaus over de borden verdelen. Eendenborstplakjes en appelschijfjes om en om dakpansgewijs in saus leggen. Eet smakelijk!

bron: recepten-company.nl

Ingrediënten

1 appel
1 eetl. citroensap
4 eendenborstfilets, op kamertemperatuur
50 gr. koude boter in kleine blokjes
2 (pers)sinaasappels, geperst
1 eetl vloeibare honing
1 theel. tijm
aluminiumfolie