Recept Eendenborst in cranberrysaus en port

Kerf de eendenborst kruislings in op het vel en ontdooi de cranberry’s. Maak van de ketjap, honing en port een saus in een kom en doop de eendenborsten in deze saus.

Verwarm in een pan twee plakken boter en bak de sjalotjes erin op, voeg de room toe en de cranberry’s, laat dit indikken en roer het af en toe op en laag vuurtje.Leg een met boter ingevette ovenschaal klaar en leg de eendenborsten erin. Voeg aan de saus in de pan nog twee eetlepels honing toe en giet daarna de saus af boven een vergiet, de cranberry’s en sjalotjes zijn nu apart van de saus).

Giet de saus over de eendenborsten in de ovenschaal en laat het geheel in een voorverwarmde oven van 60 graden ongeveer 40 minuten garen.Serveer de eendenborst met wat saus erover en een bruscetta ernaast.

Tip: serveer hierbij Salade met broccoli en geitenkaas van ReceptenRecepten

Ingrediënten

4 eendenborstfilets
250 gr. cranberry’s
flinke scheut port
300 ml. room
2 el. honing
2 sjalotjes,
100 gr. boter
2 el. ketjap manis