Recept Eendeborstjes met druiven

Breng de bouillon en de wijn aan de kook en laat dit mengsel koken tot er ca. 3 dl over is. Verwijder de vliezen en pezen van de filets, maak ze droog en wrijf ze in met peper en zout. Ontvel de druiven en verwijder de pitten. Vang het druivensap op en voeg het toe aan de bouillon. Verhit de boter met de olie en bak de filets aan beide zijden mooi bruin. Neem ze uit de pan en wikkel ze in aluminiumfolie en laat ze 10 minuten liggen. Verwijder het botermengsel uit de pan en blus de pan met de bouillon. Roer de aanbaksels los en voeg peper en zout naar smaak toe. Zeef het mengsel en breng het dan opnieuw aan de kook. Warm de druiven erin op. Serveer de eendeborsten met de druivensaus eroverheen!

Ingrediënten

5 dl bouillon
3 dl rode wijn
4 borstfilets van wilde eend
zout
peper
350 g blauwe druiven
50 g boter
2 el olie