Recept Eend met een fijn honingkorstje

Het vlees dwars in dunne plakjes snijden en de sojasaus, honing en chilipoeder door elkaar roeren. De stukjes vlees 15 minuten hierin laten marineren. De schoongemaakte worteltjes in schuine stukjes snijden en deze in de lengte halveren.

Bleekselderij schoonmaken, wassen en dwars in ½ cm dikke plakjes snijden. 2 eetlepels olie in de wok verhitten, de groenten al roerend beetgaar bakken. Met zout, chilipoeder en citroensap op smaak brengen. Uit de wok nemen en warm houden.

De plakjes vlees op een hoog vuur in kleinere porties in 1 eetlepel verhitte olie rondom aanbraden. De groente toevoegen. Dan de bouillon erbij gieten, alles even aan de kook brengen. Gerecht met de rest van de marinade kruiden, koriander eroverheen strooien.

Tip: pasta of rijst erbij, zou hier goed bij passen!

Ingrediënten

2 eendenborstfilets à 300 gram
3 à 4 el. sojasaus
2 tl.honing
chilipoeder
snufje kaneel
600 gr.verse worteltjes
3 stengels bleekselderij
2 el.citroensap
zout
3 el. olijfolie om te braden
125 ml. groentebouillon
2 à 3 takjes verse koriander