Recept Echte bruine bonensoep

Begin met de bruine bonen  vooraf te weken, dit een nacht lang. De andere dag beginnen met het blad van de knolselderij klein te snijden. Dit met de prei en de bruine bonen in een pan doen en deze inhoud van de pan omroeren, aan de kook brengen en zachtjes verder laten koken. Vanaf nu regelmatig omroeren om aanbranden tegen te gaan. Nu de rookworst in plakjes snijden en in de pan doen en de bouillonblokjes boven de soep verkruimelen en  zachtjes verder laten koken. Voeg de aardappels in blokjes toe om de soep te binden. Breng de soep zo nodig nog op smaak met peper en zout. Tip: Voeg niet teveel peper, zout en maggi toe, zet dit op tafel! Lekker met roggebrood

Ingrediënten

250 gr. prei
1 knolselderij, liefst met blad
200 gr. winterwortel 1/2 liter water
2 aardappelen
1 liter water
vleesbouillonblokjes voor 1 liter bouillon
250 gr. verse bruine bonen
1 magere rookworst (225 gram)
peper, zout, maggi