Recept Echt Fries suikerbrood

Smelt de boter in een pannetje op laag vuur en laat vervolgens afkoelen. Zeef het bloem met het zout boven een kom. Verwarm de melk lauwwarm en los de gist op in de lauwe melk. Maak een kuiltje in de bloem en giet er de gistoplossing in. Doe de afgekoelde gesmolten boter, het gembernat en de eieren erbij en kneed alles tot een mooi soepel deeg. Laat het deeg, afgedekt met een vochtige doek, 1 uur op een warm plekje rijzen. Kneed er dan de kaneel en kandijsuiker door. Vet een broodblik dik in met boter en bestrooi met suiker. Doe het deeg erin en laat het 15 minuten narijzen. Bestrooi dan de bovenkant van het deeg met suiker en bak het suikerbrood in een voorverwarmde oven  op 200 graden in 30 minuten gaar en bruin.

Ingrediënten

75 gr. boter
500 gr. bloem
1 mespunt zout
1½ deciliter melk
25 gr. gist
3 el. gembernat
2 eieren
1 tl. kaneel
100 gr. kandijsuiker