Recept Duitse aardappelsoep

Snijd het spek in dobbelsteentjes, snipper de ui. Fruit het spek en de ui in een grote pan op een zacht vuurtje. De rest van de groenten en de aardappels in dobbelsteentjes snijden en deze kort laten meefruiten. De bouillon toevoegen en zout, peper en marjolein. De soep laten koken tot de groenten gaar zijn en de aanrdappels grotendeels uiteengevallen. Het gehakt mengen met de paneermeel, twee tl. gehaktkruiden en een tl. marjolein. Tien minuten voor de geschatte gaartijd de gehaktballetjes in de soep doen en soep laten trekken tegen het kookpunt aan. Afmaken met een scheut room, op smaak brengen met zout en peper en nog wat marjolein. Bestrooien  met peterselie of bieslook.

Ingrediënten

30 gr. mager gerookt spek
2 middelgrote uien
1 winterwortel
1 prei
1/4 selderijknol
2 stengels bleekselderij,
3 grote bloemige aardappelen
1,5 liter bouillon
1el. room
zout enversgemalen peper
marjolein
250 gr. rundergehakt
wat gehaktkruiden
paneermeel
peterselie en  bieslook