Recept Doperwten en aardappels met dille

Verhit de olijfolie in een pan en fruit daarin de lente-uitjes, knoflook en de helft van de dille. Voeg de doperwten, aardappels en zout en peper toe en giet er zo veel water bij dat alles net onder staat.

Laat het geheel afgedekt 20 minuten zachtjes sudderen of totdat de aardappels net gaar zijn.

Roer in een kommetje de bloem samen met wat kookvocht door het citroensap en giet dit in de pan. Roer even door en laat alles afgedekt nog drie minuten koken.

Draai dan het gas uit, roer de resterende dille erdoor en laat de pan afgedekt nog tien minuten staan alvorens te serveren.

Ingrediënten

6 el. olijfolie extra vergine
1 bosje dille, fijngehakt
3 lente-uien, in ringetjes gesneden
2 tenen fijngehakte knoflook
500 gr. diepvries doperwten
750 gr. aardappels, geschild en in kleine blokjes
zout en peper
sap van 1 citroen
1 el. bloem