Recept De echte Oranjekoek

Doe het bakmeel, de basterdsuiker, de boter, het ei, het water en het zout in een kom en kneed alles met koele hand tot een soepel deeg. Voeg dan de nootmuskaat, het anijszaad, de geraspte sinaasappelschil en de fijn gesneden oranjesnippers bij het deeg en kneed alles nog een keer goed door elkaar.Beboter een bakplaat en rol daar het deeg op uit tot een ronde lap van 1 centimeter dik. Plaats de bakplaat in het midden van een voorverwarmde warme oven,200 graden, en bak de koek in 30 minuten gaar. Maak intussen het glazuur Zeef de poedersuiker boven een kommetje en voeg druppelsgewijs goed roerend zoveel vocht toe dat het glazuur glimt en dik vloeibaar is. Laat de gebakken koek op de bakplaat afkoelen en bestrijk de oranjekoek met het glazuur. Laat het glazuur 1 uur drogen.

Ingrediënten

350 gr. zelfrijzend bakmeel
225 gr.basterdsuiker
25 gr. boter
1 ei
halve deciliter water
1 mespunt zout
1 tl. nootmuskaat
2 tl. gemalen anijszaad
1 geraspte sinaasappelschil
75 gr. oranjesnippers
voor het glazuur:
100 gram poedersuiker
1 eetlepel water of likeur