Recept De echte hutspot

Schil de aardappels en snij de gepelde uien in ringen. Schil de winterwortels als laatste en snijd ze in dunne plakken. Kook nu de aardappels gaar in water waaraan het bouillontablet is toegevoegd. Bak intussen in een koekenpan de uiringen in de olie en de boter in ongeveer 20 minuten zacht en glazig. Voeg na 10 minuten de wortelplakjes toe. Leg een deksel op de pan en bak de wortelplakjes op een laag vuur beetgaar. Schep het mengsel tijdens het bakken af en toe om. Breng op smaak met zout en peper. Giet de aardappels af en vang het kookvocht op. Pureer met een stamper de aardappels. Voeg een scheutje kookvocht toe om een smeuïge puree te krijgen. Dien dan meteen  de hutspot op. Erg lekker met gebraden gehaktballetjes!

Ingrediënten

750 gr. bloemige aardappels
250 gr. uien
250 gr. winterwortels
1 vleesbouillontablet
25 gr. boter
1 el. zonnebloemolie
zout en peper