Recept De echte Boerenjongens

Begin met de rozijnen te wassen en ze met 2 1/2 deciliter water met suiker, rozijnen en het stukje pijpkaneel aan de kook brengen en 10 minuten op een laag vuur laten koken, dan het stukje pijpkaneel verwijderen en de rozijnen uit het kookvocht nemen en laten uitlekken. Nu de rozijnen in de weckpot scheppen. Suikerstroopje nog 5 minuten laten inkoken en na afkoelen over de rozijnen schenken. Hierna de brandewijn toevoegen en sluit hierna de pot luchtdicht af. Laat de boerenjongens voor te gaan gebruiken, minstens 2 maanden op een donkere plaats wegzetten. U kunt de boerenjongens ongeveer 1 jaar bewaren.
Tip: drink met mate!

Ingrediënten

Voor 20 glaasjes:
500 gr.  gele rozijnen
250 gr.  kristalsuiker
stukje pijpkaneel
1 liter inmaakbrandewijn
extra nodig: 1 ouderwetse weckpot