Recept Crumble met ananas

Breng 50 g fijne tafelsuiker met 1 dl. sinasappelsap aan de kook tot de suiker is opgelost. Kook 1 geschilde en in stukjes gesneden ananas en 2 opengesneden vanillestokjes 5 tot 10 minuten mee op zacht vuur. Verdeel dit mengsel over 4 ingevette ovenschaaltjes.

Meng voor het kruimeldeeg 50 gr. gemalen amandelen met 120 gr. bloem en 100 gr. fijne tafelsuiker. Voeg 75 gr. koude boter in klontjes toe en verkruimel dit door het bloemmengsel tot het op broodkruim lijkt. Bedek de ananas met dit deeg en bak de crumble 25 tot 30 minuten in het midden van een voorverwarmde oven op 180 graden.

Ingrediënten

50 gr. fijne tafelsuiker
1 dl. sinaasappelsap
1 geschilde en in stukjes gesneden ananas
2 opengesneden vanille stokjes
50 gr. gemalen amandelen
120 gr. bloem
100 gr. fijne tafelsuiker
75 gr. koude boter