Snijd de korsten van het brood en snijd in stukjes.Doe deze samen met de pesto en de Parmezaanse kaas in de blender, meng alles tot een smeuïg geheel en zet weg.
Was nu de courgettes en snijd deze in blokjes van anderhalve centimeter groot. Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes van dezelfde grootte. Pel de ui en snijd deze fijn.Pel de knoflook en pers deze uit.
Verhit de olie in een grote pan en fruit hierin zachtjes de ui. Voeg de aardappel, courgette en de uitgeperste teen knoflook toe en bak deze een paar minuten mee. Voeg de warme bouillon toe en laat het geheel met deksel ongeveer15 minuten zachtjes koken, controleer wel de gaarheid van de aardappelen.
Als deze goed gaar zijn, pureer dan de soep met een staafmixer. Breng de soep op smaak met peper en zout. Schep als laatste de soep in borden of kommen en schep er voorzichtig een bolletje topping op.
Ingrediënten
voor de soep:
3 courgettes
1 ui
1 teen knoflook
2 kleine kruimige aardappelen
1 liter groentebouillon
1 el. olijfolie
peper en zout
voor de topping:
2 sneden witbrood,gedroogd
anderhalve tl. pesto
100 gr. geraspte Parmezaanse kaas