Recept Courgette-Tomaten schotel

Bak de uien in de olie in een koekenpan tot ze zacht maar niet bruin zijn. Voeg de knoflook, tomaten,zout, basilicum, suiker, oregano, peper en de wijn toe. Breng het geheel aan de kook en bedek de pan. Zet het vuur zachter en laat het ongeveer 20 minuten sudderen. Haal de deksel eraf en voeg dan de courgettes erbij en laat het geheel onder af en toe roeren,10 minuten koken. Als de tomatensaus is ingedikt en de courgette licht bruin is, voeg dan zout naar smaak toe.Tip: serveer bij deze schotel spaghetti met citroen en room!


Ingrediënten

1 middelgrote ui, fijn gehakt
30 ml. olijfolie
1 teentje geperste knoflook
3 middelgrote tomaten, velletje verwijderd en in stukjes
2 ml. zout
2 ml. gedroogde basilicum blaadjes
1 ml. suiker
1 ml. oregano
snufje peper
60 ml. droge witte wijn
4 tot 6 courgettes gesneden in plakjes