Recept Courgette hamtaart

Begin met het voor verwarmen van de oven op 180 graden. Vet een vorm in van 20-22 cm. Bak de courgette en knoflook zachtjes 5 minuten in de olie.

Bestrijk de vellen deeg met de gesmolten boter. Beleg de vorm met de vellen deeg en laat het deeg royaal over de rand hangen. Bestrooi de bodem met paneermeel. Verdeel vervolgens de helft van de ham en courgette over de bodem. Roer de crème fraîche los met de eieren en munt en verdeel dit mengsel over de taart.

Bestrooi met zout en peper. Vouw het deeg naar binnen over de taart en bestrijk met de gesmolten boter. Bak de taart in ca 20-25 minuten goudbruin en knapperig.

Tip: Met geraspte kaas naar eigen keuze in plaats van de ham, wordt dit een vegetarisch gerecht!

Ingrediënten

400 gr. courgettes, in reepjes
2 tenen knoflook, gehakt
2 el. olijfolie
10 vellen filodeeg, ontdooid
60 gr. gesmolten boter
2 el. paneermeel
200 gr.ham, in reepjes
250 ml. crème fraîche
3 eieren
3 el. verse munt, in reepjes
wat zout
wat versgemalen zwarte peper
30 gr. gesmolten  boter