Recept Cocktail van venkel

Snijd het ontbijtspek in stukjes. Maak de venkelknollen schoon en snijd deze in vieren. Maak de ui schoon en snijd deze in ringen. Laat de worstjes uitlekken. Meng in een kommetje de kaas en het paneermeel door elkaar. Vet een ovenschaal in. Bak in een pan de spekblokjes uit, voeg dan de boter toe en laat deze smelten. Voeg dan de stukken venkel en uienringen toe en fruit deze ongeveer 5 minuten. Draai dan de hittebron wat lager, voeg dan het citroensap, de tomaten met het sap, wat peper en zout toe. Leg een deksel op de pan en laat alles 10 minuten zachtjes koken. Doe dan het groentemengsel in de ovenschaal en leg er de worstjes tussen. Bestrooi den de bovenkant met het mengsel van kaas en paneermeel. Zet de schaal ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden tot de kaas begint te smelten. Tip: lekker met rijst of pasta

Ingrediënten

50 gr.  ontbijtspek
15 gr. boter
2 venkelknollen
1 ui
1 eetlepel citroensap
1 blik gepelde tomaten
zout en peper
2 tl. Provencaalse kruiden
1 blik cocktailworstjes
50 gr. geraspte oude kaas
2 el. paneermeel