Recept Citroenaardappels uit de oven

Begin met het voorverwarmen van de oven voorverwarmen op 175 graden. Schil de aardappels en snijd ze één keer doormidden, grote exemplaren nog een keer.

Kook ze in water met zout in  ongeveer 8 minuten tot net niet gaar. Smelt intussen de boter en rasp de citroenschil erboven.  Giet dan de aardappels af en doe de citroenboter erbij.

Doe  het deksel weer op de pan en schud één of twee keer flink heen en weer zodat de aardappels aan de buitenkant kruimelig worden. Leg nu de aardappels één voor één op de bakplaat, platte zijde naar beneden.

Schuif de bakplaat terug in de oven en laat de aardappels in  ongeveer 45 minuten prachtig goudbruin en knapperig worden.

Tip: serveer hierbij bijvoorbeeld Echte groene salade van ReceptenRecepten!

Ingrediënten

1 kilo bloemige aardappels
1 citroen, alleen de geraspte schil
50 gr. boter
zout