Recept Carpaccio van tomaat met grijze garnalen

Neem 4 grote, platte borden en schik de garnalen telkens in het midden van het bord. Was de tomaten en snijd ze met een zeer scherp mes in flinterdunne schijfjes en schik deze schijfjes volgens eigen fantasie rond de garnalen.

Maak nu een dressing van 4 eetlepels olijfolie en 2 eetlepels balsamico-azijn en de versnipperde bieslook en drappeer de dressing over de tomaten. Schik de blaadjes spinazie of zuring op de garnalen.

Laat nu de suiker met een scheutje water licht karameliseren en blus het geheel met de rest van de balsamico-azijn. Lepel telkens een lijntje van deze balsamico-caramel langs de rand van de borden.

Ingrediënten

4 harde tomaten
250 gr. grijze garnalen
2 el. verse gesnipperde bieslook
8 blaadjes spinazie of zuring
4 el. olijfolie
6 el. balsamico-azijn
2 el. fijne suiker
wat zwarte peper