Recept Cantuccini

Doe suiker, bloem en zelfrijzend bakmeel samen met het zout en de geraspte citroenschil in een kom. Voeg de eieren toe en roer tot een dikke massa die enigszins aan je handen blijft plakken en voeg de amandelen toe.

Bestuif het werkblad met bloem en rol kleine stukken deeg tot platte rolletjes die ongeveer 3-4 cm breed en 2 cm dik zijn.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Smeer de bakplaat licht in met boter of olie of gebruik bakpapier en plaats de deegrolletjes op 2 cm afstand van elkaar. Bak ze in de oven gedurende 15 minuten.

Haal de bakplaat uit de oven, plaats de deegrolletjes voorzichtig op een snijplank en snijd ze in schuine plakjes, genoemd cantuccini,  van ongeveer 1 cm dikte met een scherp mes. Zet de cantuccini rechtop op de bakplaat met een beetje ruimte onderling. Bak ze af in 15 minuten en laat daarna goed afkoelen.

Tip: doop de in cantuccini in espresso!

Ingrediënten

250 gr. suiker
3 eieren
200 gr. bloem
200 gr. zelfrijzend bakmeel
175 gr. amandelen
1 snufje zout
halve citroen