Recept Brussels lof met eiermimosa

Begin met de eieren in 8 minuten te koken.Witlof wassen, onderkant en harde, bittere kern wegsnijden. Witlof in de lengte halveren en in reepjes snijden.Eieren onder koud stromend water laten schrikken en pellen, halveren en prakken. De peterselie fijnhakken. In steelpan 1 eetlepel boter verhitten en peterselie gedurende 30 seconden knapperig bakken. Peterselie uit de pan halen en ei door elkaar scheppen. Op smaak brengen met zout en versgemalen peper en vers gemalen nootmuskaat. In een wok of een hapjespan 1 eetlepel boter verhitten en de witlofreepjes 3 minuten roerbakken. Bestrooien met poedersuiker en nog 1 minuut roerbakken. Witlof in schaal scheppen en het eiermengsel erover verdelen. Tip: serveer hierbij Aardappelpartjes uit de oven

Ingrediënten

2 eieren
4 struikjes mooie witlof
2 el. verse peterselie
2 el. boter
nootmuskaat
1 tl. poedersuiker
peper en zout