Recept Bruine bonen met rijst

Smelt de boter in een braadpan en fruit de ui. Bak nu de spekreepjes 3 minuten mee. Voeg de tomatenpuree, de tomatenblokjes, 200 ml warm water, het bouillontablet, de kruidnagels, het laurierblad en de nootmuskaat toe en breng aan de kook.

Stoof het geheel 15 minuten op laag vuur, met het deksel schuin op de pan. Voeg eventueel een beetje extra water toe als er te veel vocht verdampt. Kook in de tussentijd de rijst op de uw bekende wijze.

Voeg de bruine bonen en peper naar smaak toe aan het tomatenmengsel en laat de bonen nog 5 minuten meestoven. Schep de rijst in 4 diepe borden en verdeel het bonentomatenmengsel erover.

Ingrediënten

25 gr. boter
2 uien, in ringen gesneden
150 gr. Zeeuws spek in reepjes gesneden
1 blikje tomatenpuree
1 blik tomatenblokjes van 400 gram
1 kippenbouillontablet
4 st. kruidnagels
1 laurierblad
halve tl. gemalen nootmuskaat
300 gr. witte rijst
1 blik bruine bonen