Recept Broccoli-wortelschotel

Spoel de rijst af onder koud water en laat deze 6 tot 10 uur weken in het water. Laat de rijst in een gesloten pan ongeveer 15 minuten zachtjes koken. Was de broccoli en maak hem schoon. Haal de roosjes van de stelen en houd ze apart. Schil de stelen zo nodig en snijd ze in schijfjes Borstel de worteltjes schoon en snijd ze in blokjes.

Meng de broccolischijfjes, de worteltjes en het verkruimelde bouillontablet door de rijst. Laat de rijst en de groenten 8 tot 10 minuten zachtjes koken totdat de groenten bijna gaar zijn. Snijd intussen de broccoliroosjes nog iets kleiner, doe ze bij de rijst en laat het gerecht nog eens 2 minuten koken.

Meng de boter, de room, het keuken zout en de peterselie door de rijstschotel. Breng de schotel op smaak met de nootmuskaat en zo nodig een beetje zout.

Tip: om dit gerecht iets pittiger te maken, serveer Tahoe in ketjapsaus van ReceptenRecepten erbij!

Ingrediënten

250 gr. zilvervliesrijst
1 liter water
500 gr.broccoli
350 gr. worteltjes
1 groentebouillontablet
40 gr. boter
1/4 liter slagroom
1 tl. kruidenzout
4 el. fijngehakte peterselie.
vers geraspte nootmuskaat.
zout.