Recept Bretonse Chaudree

Breng water met wat zout aan de kook. Was de aardappelen en snijd ze met schil in blokjes. Doe ze in het water en kook ze 8-10 minuten. Doe in een pan de melk, room, visfond en laurierblad en verhit dit op een laag vuur. Smelt de boter in een grote pan en fruit hierin de in ringen gesneden uien. Maak de vis en mosselen schoon en laat ze goed uitlekken. Snijd de vis in stukken van 2,5 cm. Doe de uitgelekte aardappelblokjes bij de ui en doe er dan het hete melkmengsel door. Breng het op smaak met peper en zout en laat het dan 2 minuten zacht inkoken. Doe de kabeljauw erdoor en leg de mosselen in de soep, doe de deksel op de pan en laat het 8-10 minuten doorkoken. Verwijder het laurierblad en breng het op smaak met peper en zout.

Ingrediënten

500 g kabeljauwfilet
12 gewassen mosselen
500 g vastkokende aardappelen
500 ml slagroom
500 ml melk
250 ml visfond
1 laurierblad
30 g boter
2 uien
zout
zwarte peper