Recept Brabantse worstenbroodjes

Bereid het witbrooddeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat het met huishoudfolie afgedekt rijzen. Meng het gehakt met 1 ei, het paneermeel, de nootmuskaat, de kruidnagel, de mosterd en peper en zout naar smaak. Voeg als het gehakt te vochtig is nog wat paneermeel toe. Maak 12 worstjes van 15 centimeter. Kneed het deeg goed en verdeel het in 12 porties. Rol ze uit op een met bloem bestoven aanrecht tot een rechthoek van ca. 12 x 15 cm. Rol in iedere rechthoek in de lengte een worstje en druk het deeg stevig dicht. Laat de broodjes 15 minuten met de naad naar beneden onder een theedoek rijzen. Verwarm de oven voor op 200 °C. Kluts het andere ei. Leg de worstenbroodjes met de naad naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met het losgeklopte ei. Bak de worstenbroodjes in 25 minuten gaar en lichtbruin. Serveer lauwwarm.

Ingrediënten

1pak mix voor witbrood (500 g)
400 gr. half-om-halfgehakt
2 eieren
2 el. paneermeel
halve tl. nootmuskaat
flinke mespunt gemalen kruidnagel
1 el. grove mosterd
Bloem,om het aanrecht mee te bestuiven