Recept Brabantse aardappelsoep

Schil en was de aardappelen en snijd ze in blokjes. Schraap de wortel en snijd deze in plakjes. Maak de preien schoon en snijd deze in ringen. Maak dan de knolselderij schoon en snijd deze ook in blokjes. Breng met het water aan de kook en laat het geheel zachtjes 30 minuten doorkoken. Wrijf daarna alles door een zeef en doe de puree terug in het kookvocht. Breng de melk met de boter aan de kook en roer dat door de soep. Laat de soep nu nog eens 15 minuten zachtjes doorkoken.Maak de aardappelsoep op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Roer er ten slotte het losgeklopte ei en de gewassen, fijngehakte peterselie door

Ingrediënten

6 grote aardappelen
1 winterwortel
2 preien
1 knolselderij
1 1/2 liter water
5 dl. melk
25 gr. boter
zout en wat versgemalen peper
nootmuskaat
1 ei
half bosje peterselie