Recept Boerenkoolstamppot met tomaat en ui

Schil de aardappelen en was ze en doe ze in een pan. Leg de boerenkool erboven op. Kook de boerenkool met aardappelen in zo’n 25 minuten gaar. Pel en snipper intussen de ui. Was de tomaten en snij ze in vieren.
Verhit in een koekenpan 1 eetlepel boter of margarine en fruit de ui gedurende 3 minuten. Bak de tomaten 2 minuten mee. Giet de boerenkool en aardappelen af en maak er met 1 eetlepel boter, azijn en warme melk een smeuïge stamppot van. Schep het tomatenmengsel erdoor en maak op smaak af met peper en azijn.

Tip: lekker met piccalilly en gebakken tahoeblokjes!

Ingrediënten

ongeveer 1,5 kg aardappelen
800 g gesneden boerenkool
2 uien, 6 tomaten
2 el. boter
4 el. witte azijn
1 dl. melk
zout en peper