Recept Boeren eiersandwich

Pel de ui en de knoflook en snipper deze fijn. Maak de paprika schoon en verwijder zaad en zaadlijsten.Snijd ze in zeer kleine blokjes. Laat de chilipepers uitlekken en snijd ook deze zeer fijn.

Laat de olie in een glazen litermaat (onafgedekt) in 1 à 2 minuten op 700 Watt heet worden. Schep de ui, knoflook en paprika erdoor en verwarm (onafgedekt) 3 à 4 minuten op 700 Watt. Voeg de tomaten met het vocht, de chilipepers, koriander, komijn, peper en zout ,naar smaak,toe en verwarm alles (onafgedekt) 7 à 9 minuten op 700 Watt tot de saus door en door heet is. Tussendoor eenmaal roeren. Laat de saus afgedekt staan tot gebruik.

Voor het pocheren van de eieren zijn vier kleine schaaltjes of kommetjes nodig. Doe in ieder schaaltje 3 eetlepels water met 1/4 theelepel azijn. Zet de schaaltjes in een cirkel in de magnetron breng het water in 3 à 4 minuten op 700 Watt aan de kook. Breek in ieder schaaltje een ei en steek met een satéprikker voorzichtig enkele malen door het vlies om de eierdooier. Zet de schaaltjes weer in een cirkel in de magnetron en laat de eieren in 5 à 7 minuten op ca 420 Watt net stollen. Laat (afgedekt) enkele minuten nagaren. Warm intussen de saus nog 2 à 3 minuten op 700 Watt op.

Schenk het water van de eieren schenken en leg elk ei op een geroosterde boterham of tortilla. Schep er wat saus over en bestrooi met geraspte kaas.

Ingrediënten

1 middelgrote ui
1 teentje knoflook
1 kleine groene paprika
1 blikje groene chilipepers van100 gram
2 el.olie
0,5 l gepelde tomaten ,blik of pak
halve tl. gemalen koriander
halve tl. gemalen komijn
peper en zout
4 eieren
50 tot 75 gr. geraspte oude kaas
4 geroosterde boterhammen of 4 tortilla's