Recept Blote billetjes in het gras

Maak de snijbonen schoon en snijd ze in dunne reepjes.Kook de snijbonen in weinig water met een iets zout in 10 minuten gaar, laat ze dan uitlekken.Maak het uitje schoon en snipper deze fijn, fruit deze zachtjes in een koekenpan in de boter. Strooi het bloem er over en warm het geheel goed door. Giet al roerende de bouillon erbij tot een mooie saus ontstaat.Laat de saus nog even koken en roer er dan de ham door. Verwarm nu de witte bonen en voeg ze bij de snijbonen. Als laatste: Schep de hamsaus door de snij- en witte bonen en breng het gerecht op smaak met een beetje azijn, peper en zout. Serveer met gekookte krielaardappeltjes.

Ingrediënten

500 gram snijbonen
1 pot witte bonen
1 kleine ui
20 gram boter
3 eetlepels bloem
2 dl bouillon
100 gram hamreepjs
azijn
peper en zout