Recept Bloemkool in eiersaus

Maak de bloemkool schoon en doe de roosjes vervolgens in een pan. Voeg koud water en zout toe en breng het geheel aan de kook.

Laat de bloemkool vervolgens in 15 tot 20 minuten gaar worden op laag vuur. Giet de bloemkool af en houd deze warm.

Smelt daarna de boter in een pan. Snijd de teentjes knoflook fijn en fruit deze in de pan. Klop de eieren met de bloem los en breng dit mengsel op smaak met peper en zout en roer de azijn er door.

Haal de pan met de knoflook van het vuur en giet het eimengsel bij de knoflook. Roer goed! Blijf roeren tot er een dikke saus is ontstaan. Giet de saus over de bloemkool.

Tip: serveer hierbij ouderwets gekookte aardappels!

Ingrediënten

1 kg. bloemkoolroosjes
2 teentjes knoflook
3 eieren
1 el. bloem
1 el. witte wijnazijn
50 gr. boter
wat en zout