Recept Biefstuk met cognacsaus

Wrijf de biefstukken in met peper en zout. Pel de sjalotjes en snipper deze. Verhit 2 eetlepels boter en fruit hierin de sjalotjes glazig. Voeg dan de suiker toe en laat deze licht karamaliseren. Giet dan de bouillon en cognac toe, breng het aan de kook en laat het tot de helft inkoken. Verhit 25 gram boter in een pan en bak hierin de biefstukken 2 minuten aan elke kant. Haal dan de biefstukken uit de pan, leg ze op een schaal en houd ze warm. Giet het ingekookte vocht bij de bakboter en roer alle aanbaksels los. Doe 2 theelepels boter in een kommetje en kneed er de bloem door. Roer dit botermengsel door de saus. Breng de saus indien nodig op smaak met peper en zout. Giet een beetje van de saus over de biefstukken en geef de rest van de saus er apart bij. Lekker met bijvoorbeeld: gebakken krielaardappeltjes, broccoli en een salade. Eet smakelijk!

bron: recepten-company.nl


Ingrediënten

4 biefstukken van ongeveer 150 gr
peper
zout
boter
2 sjalotjes
1 theelepel suiker
2dl bouillon
1dl cognac
1 theelepel bloem