Recept Babi ketjap

Snij de speklappen in reepjes van ongeveer anderhalve centimeter dik en maak een papje van een scheut ketjap, geraspte gember en laos en 4 tenen uitgeperste knoflook en marineer het vlees hierin een aantal uren.

Verwarm nu de oven voor op 200 graden, leg het vlees in een royale ovenschaal, en bak het ongeveer 20 minuten. let wel op, ketjap verbrand makkelijk door de suiker die er in zit, zet de temperatuur eventueel iets lager als het erg snel bruin wordt.

Snij ondertussen de ui ragfijn, en fruit deze glazig met de overgebleven uitgeperste teen knoflook. zet het vuur laag, voeg de ketjap, azijn, water, suiker en sambal naar smaak toe. leng een afgestreken eetlepel maïzena aan met wat water, roer dit goed door de saus en breng nu al roerend voorzichtig aan de kook.

Leg het vlees op een mooie schaal, schenk de saus erover en garneer met een sprietje bieslook.

Tip: het lekkerst  met rijst en gekookte sperzieboontjes.

© 2018 ReceptenRecepten.nl | Theme by reaact