Recept Auberginecurry met biefstuk

Snijd de aubergine in de lengte in plakken en daarna in dunne lange repen. Bestrooi ze met zout naar smaak, doe ze over in een vergiet, leg er een bord op met een zwaar voorwerp, zodat zo veel mogelijk vocht eruit wordt gedrukt.

Rooster het korianderzaad in een droge koekenpan tot het begint te geuren. Boen de limoen schoon, rasp er 1 tl. schil vanaf en pers de limoen uit. Wrijf het korianderzaad in de vijzel met de gember, de sjalotten, de limoenrasp, het limoensap en de pepertjes tot een kruidige pasta.

Dep de auberginerepen goed droog met keukenpapier. Verhit 4 el. olie in een grote pan en roerbak de aubergine hierin 6-8 min. Schep daarna de kruidenpasta erdoor, schenk er 100 ml. water bij en laat het geheel met de deksel op de pan op een laag vuur 15 min. sudderen, breng op smaak met zout en peper.

Bestrijk het vlees met 1 el. olie. Verhit de grillpan en gril de biefstukken in 1-2 min. aan beide zijden tot ze vanbinnen rosé zijn, bestrooi met zout en peper naar smaak. Serveer de auberginecurry met de biefstuk en bestrooi met de koriander.

Ingrediënten

3 aubergines
1 tl. korianderzaad
1 limoen
1 stukje verse gember, geschild
2 gepelde sjalotjes
2 rode pepers, in ringetjes gesneden
5 el. olijfolie
4 biologische biefstukken, in plakken gesneden
1 bakje verse koriander, in grove plukken