Recept Asperges, zalm en zeekraal

Schil de asperges van boven naar beneden steeds iets dikker af. Snijd van elke stengel een stukje van de onderkant (ca.3 cm af. Laat de asperges na het schillen tenminste 1 uur in koud water liggen. Snijd de asperges elk in drie min of meer gelijke stukken. Verhit een pan met dikke bodem en laat de boter smelten. Schep de asperges erdoor en voeg de room toe.Leg het deksel op de pan en temper de warmtebron. Laat alles 10 minuten zachtjes stoven. Was intussen de zeekraal en haal de slechte delen weg. Voeg de zeekraal, na afloop van de aangegeven stooftijd, bij de asperges en laat alles nogmaals, met het deksel op de pan, 5 minuten stoven. Spoel intusen de zalm af en maak hem droog met keukenpapier. Snijd de vis in smalle repen die niet veel langer dan de zeekraal mogen zijn. Schep ze na afloop van de stooftijd bij de asperges en de zeekraal. Schep alles enkele malen om en houd alles dan nog gedurende 1 minuut tegen de kook aan. Let op: gebruik bijna geen zout en peper, de zeekraal is al zout voldoende! Tips : zeekraal kunt u als sperziebonen koken en daarna heel licht met een klontje boter stoven, lekker bij dit gerecht zijn kleine gekookte aardappeltjes.

Ingrediënten

600 gr. blanke asperges
25 gr. boter
1.25 d. slagroom
100 gr. zeekraal
150 gr gefileerde  zalm