Recept Asperges met kip en champignons

Maak de asperges schoon, kook ze volgens de uw bekende wijze bijna gaar en snijd ze vervolgens in stukjes van ongeveer 4 cm en houd de punten apart. Snijd nu de kipfilets in reepjes. Maak de worteltjes schoon, snijd deze in reepjes van ongeveer4 cm.

Maak de bosuitjes schoon en snijd deze in stukjes.  Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Verhit een wok of hapjespan, voeg de beide oliesoorten toe en roerbak de kipreepjes ongeveer 5 minuten tot ze niet meer roze zijn.

Neem de kip uit de pan en houd de reepjes warm. Roerbak de asperges (behalve de punten), worteltjes, lente uitjes, champignons  2-3 minuten strooi er wat gemberpoeder bij.

Roer de wijn samen met de soja  of oestersaus en de maïzena tot een papje en voeg dit al roerende toe aan de pan. Breng aan de kook tot het vocht gebonden is. Voeg de kipreepjes en aspergepunten toe, breng op smaak met zout en peper en warm alles goed door.

Tip: serveer met een rijstsoort naar keuze!

Ingrediënten

1 kg. asperges
4 kipfilets
2 el.olie
1 tl. sesamolie
4 worteltjes
3 bos uitjes
200 gram kastanje  champignons
1 tl. gemberpoeder
1 dl. witte wijn
2 el.oestersaus of sojasaus
1  el. maïzena
zout en peper