Recept Asperges met garnalen uit de wok

Voorbereiding:
De onderkantjes van de asperges snijden, de witte asperges schillen en alle asperges schuin in stukken van 4 centimeter snijden. Het bosuitje schoon maken en eveneens in stukken snijden. De garnalen pellen, het darmkanaal aan de rugzijde verwijderen.

Bereiding:
De olie in een wok verhitten en de witte asperges en bosuitje hierin 1 minuut roerbakken. Groene asperges toevoegen en nog 4 minuten roerbakken.

Garnalen toevoegen en even omscheppen. Sojasaus, sherry en enkele eetlepels water erbij schenken en de asperges op een klein vuur beetgaar laten worden, het vocht zal dan geheel verdampt zijn.

De asperge-garnalenschotel op smaak brengen met sesamolie, peper en zout. De geschaafde amandelen erdoor roeren.

Tip: om dit gerecht compleet te maken de Rijstsalade met geroosterde paprika van ReceptenRecepten erbij serveren!

Ingrediënten

400 gr. witte asperges
100 gr. groene asperges
1 bosuitje
12 gamba's
1 el. olie
1 el. Japanse sojasaus
1 el. droge sherry
1 el. sesamolie
2 el. amandelschaafsel
zout en peper naar smaak