Recept Appel-peren chutney

Spoel de rozijnen schoon en laat ze uitlekken. Halveer de gewassen appels en peren, snijd ze in 8 parten en verwijder de klokhuizen. Doe ze in een roestvrijstalen of geëmailleerde pan, pers de tenen knoflook er boven uit en voeg alle andere ingrediënten toe, meng nu alles goed door elkaar. Breng de chutney langzaam aan de kook onder af en toe omscheppen. Laat de chutney op laag vuur, onder af en toe omscheppen, ongeveer 10 minuten inkoken. Maak ondertussen 4-5 glazen jampotten met deksel goed schoon, spoel ze na met kokend water en laat ze op een schone theedoek drogen.Schep de chutney in de potten, sluit ze goed af en zet ze minstens 2 maanden donker weg. Hierdoor wordt de chutney nog lekkerder. Tip: voor een  chutney kunt u natuurlijk ook andere vruchten nemen.

Ingrediënten

500 gr. zure appels , b.v. Goudrenetten of Granny Smiths
500 gr. handperen
6 tenen knoflook
1 pakje rozijnen
600 gr. witte basterdsuiker
300 gr. bruine basterdsuiker
3 tl.  gemberpoeder
3 tl. kerriepoeder
anderhalve tl.  cayennepeper
2 dl.  azijn