Recept Appel broodschotel

Halveer de sneetjes brood.Roer de eieren met de suiker schuimig en roer er dan de citroensap, het zout en de melk door. Giet de eierroom over het brood en laat dit 15 minuten intrekken. Snijd intussen de geschilde en van klokhuizen ontdane appels in plakjes. Week de rozijnen in kokend water en laat ze uitlekken. Leg de helft van het brood in een platte ovenschaal. Verdeel daarover de appels, de rozijnen en de geschaafde amandelen en dek af met het resterende brood. Beleg dit met vlokjes boter en schuif  nu de broodschotel in de oven en laat deze 200/220 graden  20 tot 23 minuten bakken, tot de bovenkant lichtgekleurd is.
Het lekkerste is het om deze schotel warm te eten!

Ingrediënten

12 sneetjes oud wittbrood
3 eieren
60 gr. suiker
geraspte schil van een halve citroen
mespunt zout
halve liter melk
500/600 gram lichtzure appels
30 gr. rozijnen
30 gr. geschaafde amandelen
wat boter