Recept Andijviestamppot op z’n Frans

Schil de aardappels, snijd ze in vieren en in ruime pan in laagje koud water met wat zout aan de kook brengen, dan op een laag vuur zetten en in 15 tot 20 minuten gaar laten koken.

Pel de knoflook en pers deze met een knoflookpers. Verwarm de andijvie en de rookworst volgens gebruiksaanwijzing in pan of magnetron.

Giet de nu aardappels af en stamp fijn  met boter, voeg er de andijvie en naar smaak zout, peper, Provençaalse kruiden, knoflook en 2 el mosterd  aan toe.

Snijd de rookworst in plakjes en verdeel de stamppot en rookworst over 4 borden en wat extra mosterd naar smaak erbij scheppen

Ingrediënten

1 kg. kruimige aardappelen ,
1 teentje knoflook ,
675 gr. diepvriesandijvie a la creme
350 gr. Gelderse rookworst ,
25 gr. boter ,
2 tl. Provencaalse kruiden ,
wat lekkere mosterd, bijvoorbeeld honingmosterd
zout en peper naar behoefte