Snijd de aardappelen in stukken en kook ze met zout naar smaak in een bodempje water met de deksel op de pan in 20 minuten gaar en verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bak nu de spekjes in een koekenpan met antiaanbaklaag op laag vuur goudbruin en krokant, neem de spekjes uit de pan en bak in het overgebleven spekvet de ui goudbruin en verwarm de melk
Giet de aardappelen af en stamp ze met een pureestamper fijn. Meng er de melk, de kaas, spekjes, ui en andijvie door. Warm al roerend goed door en bestrooi de stamppot met de walnoten en serveer met de rookworst.
Ingrediënten
1 kg. iets kruimige aardappelen
1 magere rookworst van 350 gram
125 gr.magere spekreepjes ,
2 fijngesneden uien
200 ml. melk
150 gr. roomkaas , met knoflook en kruiden
400 gr. fijngesneden andijvie
55 gr.walnoten